Ne dovolite, da vam neprivlačna koda uniči embalažo!

Oblikovanje embalaže je eden bistvenih elementov identitete blagovne znamke, kar tudi na koncu loči dober izdelek od slabšega. Veliko dela gre v proces oblikovanja embalaže, pri čemer po navadi pozabimo na kode. Napačna, izkrivljena ali neprivlačna koda na embalaži lahko uniči sicer čudovito oblikovano embalažo. Prav tako so neprivlačne kode za kupce težko berljive in zmanjšajo želeni videz produkta. Upoštevanje kodiranja že med oblikovanjem embalaže, lahko zmanjša tveganje slabe kode in izboljša celotno sliko izdelka.

Ne dovolite, da vam neprivlačna koda uniči embalažo!

 

Embalaža je v veliko primerih kritično marketinško orodje, saj potrošniki večinoma  kupujejo izdelke s privlačno embalažo ali embalažo, ki jih pritegne. V ta namen podjetja porabijo precej časa in denarja, da razvijejo in implementirajo njihovo vizijo embalaže. Kodiranje pa se na žalost velikokrat med tem procesom ne upošteva, čeprav na koncu zelo vpliva na celoten videz in občutek končnega izdelka. Izkrivljene in neprivlačne številke roka trajanja, lahko sicer pametno oblikovano podobo embalaže naredijo ceneno in odvrnejo potrošnike od nakupa. Razumevanje različnih tehnologij kodiranja in označevanja embalaže bo pripomoglo k optimizaciji proizvodnega procesa.

Vrsta embalaže je odvisna od izdelka, njegovih lastnosti in uporabe. Material, ki ga uporabimo pri embalaži, neposredno vpliva na kakovost in trajnost kode. Vse to, so pomembeni dejavniki pri izbiranju najprimernejše tehnologije kodiranja.

 

Vsebina vključena na embalaži

Vsebina na embalaži je pomembna za obveščanje potrošnikov in upoštevanje regulatornih zadev. Vseeno, pa je težko obdržati vsebino embalaže ažurno in točno. Glede na natisnjeno vsebino in tehnologijo, ki se uporablja za tiskanje, lahko optimiziramo oblikovanje in učinkovitost embalaže. Pogosto je vsa vsebina natisnjena pozneje in ne na licu mesta izdelave embalaže, kar zmanjšuje fleksibilnost proizvodnje, ustvarja dodatne stroške upravljanja zalog in pušča prostor za morebitne napake pri pakiranju,  kot so neoznačeni izdelki.

Tiskanje na proizvodni liniji z Videojetom omogoča tiskanje ikon, črtnih kod, besedil in drugih informacij med samo izdelavo embalaže, kar lahko zmanjša predhodno natisnjeno zalogo in zapletenost različnih vrst embalaže.

Primerno zagotovljene oznake povečujejo lojalnost blagovnih znamk, pristnost izdelka in neprecenljive tržne podatke. Variabilno tiskanje omogoča edinstvene kode na vsaki embalaži, kar trgovci na drobno uporabljajo za sledenje in potrjevanje izdelkov. Identifikacijo izdelka v kombinaciji z mobilnimi ali spletnimi aplikacijami lahko izkoristimo za začetek pogovora s potrošnikom in vzpodbujamo interakcijo blagovnih znamk z različnimi promocijskimi igrami, skeniranjem črtnih kod in registrskimi številkami.

 

Videojet s svojimi rešitvami predstavlja vodilnega proizvajalca opreme na področju označevanja ter kodiranja izdelkov.Nastavitve tiskanja ob menjavi proizvodov na liniji je z Videojet tiskalniki otročje lahka. Upravljalci zahtevajo malo izobraževanja, saj je izbira in nastavitev tiskanja kot izbira pesmi na Jukebox-u, enostavna.

Naš izkušen svetovalec vam lahko pomaga pri pravi odločitvi, saj ima Videojet s široko paleto naprednih kodirnih tehnologij pravo rešitev za skoraj vsako embalažo! Za več informacij kliknite tukaj.