Tropocells

Trombocitna plazma Tropocells je eden najnovejših postopkov pomlajevanja s pomočjo lastnih celic, saj le-te pomagajo pri obnovi in učvrstitvi kože na področju celotnega obraza.

Pri Tropocells postopku za pomlajevanje kože na obrazu uporabimo majhno količino vaše lastne krvi. Vaš zdravnik vam vzame ključne celice in proteine, ki jih najdemo v krvi, in s ponovnim vbrizganjem v vašo kožo pospeši obnovo kože ter podkožnega tkiva. Del krvi, po kateri je metoda poimenovana, se imenuje plazma, bogata s trombociti ali trombocitna plazma (Platelet Rich Plasma  - PRP). S postopkom Tropocells tako na povsem naraven način pospešimo normalne procese zdravljenja, spodbudimo regeneracijo in okrevanje obraznega tkiva ter tako zmanjšamo gube in izboljšamo tonus kože.

V PRP ne najdemo samo trombocitov, temveč vsebuje tudi pomembne rastne faktorje in vaše lastne matične celice, ki v nadaljevanju stimulirajo obnovitvene procese. Po postopku Tropocells se v vašem telesu odvijajo popolnoma naravni in učinkoviti procesi za rekonstrukcijo vaše kože na obrazu, vključno s kožo okrog oči. Ker pri postopku Tropocells uporabljate svojo lastno kri, v svoje telo ne vnašate tujih ali sintetičnih kemikalij in ne povzroča stranskih učinkov. Celična terapija Tropocells se že vrsto le uporablja v plastični kirurgiji, ortopediji, zobozdravstvu, implatantih mehkega tkiva in pri ostalih implatantih.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako poteka tretma?

Od 10 do 20 minut pred tretmajem vam zdravnik vzame približno 10-20 mililitrov krvi, podobno kot pri običajnem testu krvi. Nato bo zdravnik s posebnim postopkom, ki traja približno 10-20 minut, pripravil PRP. Tropocells se vbrizga pod kožo na področja z ohlapno kožo in/ali v gube. Po tretmaju lahko pride do rahle rdečice in zabuhlosti, ki pravilom izgineta že v nekaj urah, popolnoma pa v nekaj dneh. Večina pacientov se vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim že takoj po tretmaju.

Koliko tretmajev potrebujem?

Prvi vidni rezultati so vidni že po prvem tretmaju, vendar, na podlagi večletnih izkušenj in več tisoč uspešnimi tretmajih, priporočamo tri postopke v razmiku šesti tednov. Postopek se lahko na vašo željo ponovi po 18-ih mesecih.

Kakšne so spremembe na koži po postopku Tropocells?

Tropocells je namenjen pomlajevanju kože na obrazu, kjer vaše lastne celice poskrbijo za obnovo kolagenskih vlaken in elastina, kar zagotavlja dolgotrajen rezultat. S Tropocells obnovimo kožo, učvrstimo povešeno kožo in zmanjšamo gubice tudi na predelu pod očmi ter na področju celotnega obraza

 • Koža se obnovi in postane bolj gladka.
 • Gube se zaradi volumetričnega učinka biostimulacije zgladijo.
 • Brazgotine postanejo bistveno manj vidne.

Ali je postopek Tropocells primeren zame?

Postopek Tropocells je popolnoma varen tretma in, kot vsi estetski tretmaji, primeren za zdrave ljudi. Postopek se odsvetuje v primeru sindroma disfunkcije trombocitov, kritične trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, hiperfibrinogenemie, avtoimunskih bolezni, sepse, akutne in kronične okužbe, nosečnosti, kroničnih bolezni jeter in antikoagulacijske terapije.

Tropocells postopek je:

 • Varen.
 • Učinkovit.
 • Dolgotrajen.
 • Preprost.

Prednosti Tropocells:

 • Tropocells spodbuja rast in obnovo tkiva z uporabo vaših lastnih krvnih celic in komponent.
 • Tropocells je edina terapija, ki varno regenerira kožno tkivo in zgladi gube okrog oči.
 • Tropocells je popolnoma netoksičen in hipoalergen.
 • Tropocells ne povzroča reakcij in ne prenaša bolezni.
 • Tropocells se reabsorbira v telo že v nekaj dneh.
 • Tropocells se preprosto opravi v ordinaciji in ne zahteva okrevanja.
 • Tropocells ima FDA dovoljenje, CE Class II A za in-vivo uporabo in ISO 13485.

 

Več o trombocitni plazmi Tropocells si preberite TUKAJ