Sistem MiraDry, je prvi in edini sistem s FDA certifikatom za neinvazivno, varno in dolgoročno učinkovito manjšanje potenja, vonja in dlačic pod pazduhami.

Veliko število odraslih posameznikov se srečuje s prekomernim potenjem. Človeško telo se ohlaja oziroma uravnava temperaturo z naravnim mehanizmom potenja, kjer s pomočjo izhlapevanja vode s površinske kože odvajamo toplo v okolico. Potenje na določenih delih telesa ter neprijeten vonj je lahko posamezniku v napoto in moteč pri opravljanju dela ali socialnih aktivnostih.

Revolucionarna tehnologija miraDry, ki je primerna tako za osebe, ki se občasno potijo v pazduhah kot tudi osebe, ki se prekomerno potijo ali imajo hiperhidrozo*. (*prekomerno potenje, ki ni povezano s telesnim naporom ali psihičnim stresom)

MiraDry uporablja tehnologijo mikrovalov, ki selektivno pregrejejo podkožje do te mere, da pride do trajne odstranitve žlez znojnic, ki se nato odstranijo s pomočjo telesu lastnih mehanizmov. Tehnologija deluje globoko v podkožju, kjer se poleg znojnic nahajajo tudi dlačni mešički, tako MiraDry odstranjuje tudi dlake pod pazduhi.

 

Prednosti sistema miraDRy

 

MiraDry je edina naprava, ki ma certifikat FDA (Ameriška agencija za hrano in zdravila) za trajno odstranitev znojnic. Velika prednost je v neinvazivnosti metode, saj za doseganje trajnega učinka ni potreben kirurški poseg. V veliki večini primerov zadostuje le ena terapija. Prednost je še, da ne poškoduje kože, pač pa selektivno samo del podkožja, kjer se nahajajo znojnice in dlačni folikli.

Rezultat se pojavi takoj po posegu, končni učinek je viden v nekaj tednih. Po enem posegu se potenje zmanjša za 82 %, kar ni več moteče. Koža pri posegu ni poškodovana. En postopek odstrani 70 % vseh dlak – temnih, svetlih, sivih. Okrevanje v smislu mirovanja ni potrebno, za vsaj nekaj dni se morate izogniti intenzivnim obremenitvam pri športu. Večina pacientov se lahko vrne takoj v službo.

 

Postopek zdravljenja s sistemom MiraDry opravljajo v Derma centru Rogaška/Maribor. 

 

 

Več o miraDry preberite TUKAJ.